ДОМА / ИЗВЕСТУВАЊА / “АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ ОТПАД ОД ЕЛЕКТРИЧНА И ЕЛЕКТРОНСКА ОПРЕМА“

“АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ ОТПАД ОД ЕЛЕКТРИЧНА И ЕЛЕКТРОНСКА ОПРЕМА“

Општина Велес, ЈКП Дервен и организацијата „Нула отпад Скопје“ организираат “АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ ОТПАД ОД ЕЛЕКТРИЧНА И ЕЛЕКТРОНСКА ОПРЕМА“.

Целта е да се заштити животната средина од опасен отпад.

Во отпад од електрична и електронска опрема спаѓа: – големи домашни апарати, – мали домашни апарати, – компјутерска опрема, – електронска опрема, – опрема за осветлување, – електрични и електронски апарати, – електронски играчки и опрема, – кабли, адаптери, полначи за мобилни телефони – батерии и акумулатори Акцијата ќе се реализира од 10 до 30 ноември 2017 година.

Сите заинтересирани граѓани кои сакаат да учествуваат во акција можат да се јават на телефонскиот број 070/233-768 секој работен ден од 07:00 до 14:00 часот.

Отпадот од електрична и електронска опрема ЈКП Дервен бесплатно ќе го превземе од Вашите домови и при тоа на граѓаните ќе им издаде изјава за примопредавање.

Исто така, проверете

Прекин на водоснабдување на ден 19.02.2018 во с.Оризари

Се известуваат жителите на с. Оризари дека поради неопходни работни активности во препумпната станица ќе …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *