ДОМА / Вести / Исчистено игралиштето кај Дервенски поток

Исчистено игралиштето кај Дервенски поток

Исчистено игралиштето кај Дервенски поток

Вработените од ЈКП Дервен деновиве го исчистија игралиштето кај Дервенски поток, што е акција која се спроведува шест пати во годината. Проблем претставува тоа што само неколку дена по чистењето, игралиштето повторно е преполно со отпад од домаќинствата. Апелираме до граѓаните комуналниот смет да го изнесуваат на местата наменети за оставање на смет, од каде возилата на ЈКП Дервен ќе го соберат, и да не ја загадуваат својата и животната средина на своите деца.

 

Исто така, проверете

Продолжува обновата на возниот парк на ЈКП Дервен

По неодамнешната набавка на два нови трактори наменети  за собирање на смет по тесните градски …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *