ДОМА / ИЗВЕСТУВАЊА / Известување за прекин на водоснабдувањето

Известување за прекин на водоснабдувањето

Поради дефект на електричната инсталација на ЕВН со која се напојуваат пумпите од резервоарот кај населба Оризари, прекинато е водоснабдувањето на оваа населба. Штом дефектот ќе биде отстранет од страна на ЕВН, повторно ќе почнат да работат пумпите и водоснабдувањето ќе биде повторно воспоставено. Истовремено, при градежни активности од страна на градежната компанија Изгрев, беше предизвикан дефект на водоводната линија на излезот од Велес кон населба Оризари. Екипите на ЈКП Дервен ќе работат на терен се до отстранување на дефектот.

Исто така, проверете

06.09.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 06.09.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *