04.09.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 04.09.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Димитар Влахов, Нада Бутникошарева, Петре Прличко, Лазо Осмаков со дел од Љубљанска, Благој Ѓорев (од почеток до касарна), Алексо Демниев, Христо Татарчев, Никола Карев, 11 Октомври, Индустриска (од спој со Благој Ѓорев до УЗУС), Панко Брашнаров, Стар мост, мост Гемиџии и кеј на р. Вардар.

Сектор Паркови, покрај редовните работни активности, во текот на денешниот ден работеа на косење на неорганизирано зеленило и трева на пат од Жито Вардар до железничка станица, ул. Сараевска, Љубљанска, кружен тек на излез од градот, на повеќе локации во централното градско подрачје, како и косење на трева и кроење на зимзелени и цветни грмушки во Младинскиот парк.

Исто така, проверете

Известување 05.01.2019

Им се извинуваме на жителите на високите зони од градот поради неможноста за собирање на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *