ДОМА / Вести / Набавено ново теренско возило ЛАДА НИВА

Набавено ново теренско возило ЛАДА НИВА

Поради зголемување на обемот на работа на одделението за дистрибуција и одвод во Сектор Водовод и канализација со превземањето на водоводните системи од руралните населени места во општината и проширувањето на градската водоводна и канализациона мрежа во градот и приградските населени места, возилата со кои располага ова одделение не овозможуваат навремени интервенции на службите за отстранување на дефекти и неправилности кои ги пријавуваа корисниците.

За да се надмине овој проблем и проблемот со застарените возила со кои овој сектор ги врши интервенциите, ЈКП Дервен Велес од сопствени средства набави ново теренско возило ЛАДА НИВА.

Исто така, проверете

Акција за пошумување на Вршник – 2018

Денеска, 08.12.2018 година, успешно се изведе акцијата во организација на Општина Велес за пошумување на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *