ДОМА / Вести / Набавено ново возило – цистерна за перење на градските улици

Набавено ново возило – цистерна за перење на градските улици

ЈКП Дервен набави ново возило – цистерна марка Рено, со капацитет од 8.000 литри, наменето за перење на градските улици. Ова возило ќе ги замени двете постоечки цистерни кои биле набавени во 70те години, а од кои само едната е во функција. Со пуштањето во употреба на возилото очекуваме зголемување на ефикасноста и ефективноста во работењето на службата, односно подобрување на чистотата на улиците.

Возилото е набавено со сопствени средства на ЈКП Дервен, во висина од 3.941.111 денари.

Исто така, проверете

Вонредно миење на градските улици 18.02.2019

Вонредното миење на градските улици од прашината наталожена по расфрлањето на ризла во текот на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *