ДОМА / ИЗВЕСТУВАЊА (Страна 10)

ИЗВЕСТУВАЊА

Известување 14.04.2010

Ги известуваме граѓаните дека поради дефект на канализациона линија привремено ќе биде затворен сообраќајот на ул. Гоце Делчев. Очекуваме дефектот да биде отклонет до 13:00 часот денеска. Благодариме за разбирањето.

Повеќе »

Известување 13.04.2010

Ги известуваме граѓаните дека денеска, на 13.04.2010, во 23.00 часот, беше отклонет дефект на водоводна линија на ул. Васил Главинов поради кој во текот на денешниот ден беше прекинато водоснабдувањето на оваа улица и улиците Првомајска и Мицко Козар. Им се извинуваме на потрошувачите за непријатноста.

Повеќе »

Известување 13.04.2010

Ги известуваме граѓаните дека денеска, на 13.04.2010 беше отклонет поголем дефект на ул. Јовче Ќучук, поради кој беше прекинато водоснабдувањето на оваа улица и на улиците Јован Алабаков и Благој Јосмов. Им се извинуваме на потрошувачите за непријатноста.

Повеќе »

Известување 13.04.2010

Ги известуваме жителите на ул. Васил Главинов, Првомајска и Мицко Козар дека поради дефект на водоводна линија водоснабдувањето е во прекин. Работните активности за отклонување на дефектот се во тек. Благодариме за разбирањето.

Повеќе »

Известување 13.04.2010

 Ги известуваме граѓаните кои живеат на ул.Васил Главинов, Јовче Ќучук, Јован Алабаков и Благој Јосмов дека поради дефекти на водоводна линија,водоснабдувањето ќе биде прекинато во текот на денешниот ден. Дефектите ќе биде отстранети во најкраток можен рок. Благодариме на разбирањето.

Повеќе »

Известување 07.04.2010

 Ги известуваме граѓаните дека поради планирани работни активности на ден 08.04.2010, четврток, во периодот од 08:30 до 15:00 часот, улицата Васа Кошулчева ќе биде затворена за сообраќај и сообраќајот ќе биде пренасочен по улица Моша Пијаде. Благодариме за разбирањето

Повеќе »

Известување 15.02.2010

ЈКП Дервен ги известува своите корисници дека со одлука на Уставниот суд е укината одлуката за висината на цените за собирање и транспортирање на комунален отпад бр. 02-168 од 08.02.2008 година, поради недостаток во постапката за донесување на оспорената одлука. За таа цел претпријатието привремено треба да направи корекција на …

Повеќе »

Известување 25.11.2009

Велес ќе засади 26 јапонски украсни цреши во чест на Тоше Проески Градот Велес ја прифати идејата на ЈП „Македонски Шуми“ за засадување на 26 садници од јапонска украсна цреша во чест на една од најголемите ѕвезди на балканската музичка сцена – Тоше Проески, со што освен што ќе се …

Повеќе »

Известување 08.10.2009

Во согласност со годишната програма за работа на РЕ Паркови и зеленило, во тек е првата фаза од големото есенско уредување на градското зеленило. Тоа ќе се одвива во три фази. Во првата фаза се врши засадување на цветен расад обезеден од страна на локалната самоуправа. Засега се засадени 2.600 …

Повеќе »

Известување 17.09.2009

ЈКП Дервен ги известува граѓаните дека предвидена е реконструкција на водоводната линија на дел од ул.”Браќа Капчеви”.  Реконструкцијата ќе започне на 22.09.2009 и ќе заврши на 02.10.2009. Во овој период оваа улица ќе биде затворена за сообраќај и истиот ќе биде пренасочен на ул.”Коле Цветков”.

Повеќе »