ДОМА / ИЗВЕСТУВАЊА (Страна 12)

ИЗВЕСТУВАЊА

Известување 26.11.2010

ЈКП Дервен ги известува своите ценети корисници дека на 27ми Ноември (сабота) во периодот од 8:00 до 11:00 часот ќе биде прекинато водоснабдувањето на дел од ул. Самоборска и дел од ул. Благој Ѓорев (од станбената зграда бр. 57 до раскрсницата кон Здравствен дом), поради неопходен зафат на водоводна линија. …

Повеќе »

Известување 14.10.2010

И покрај напорите на РЕ Паркови и зеленило да го разубави градот преку повеќенеделната акција за обновување на цветните жардињери на повеќе локации во градот која е во тек, за жал, несовесни граѓани ги крадат свежо засадените цвеќиња. Ова е редовна појава со која ЈКП Дервен се соочува со години …

Повеќе »

Известување 08.10.2010

ЈКП Дервен известува дека исклучувањето на корисници од водоснабдителната мрежа поради ненаплатени долгови е во тек. Се молат сите корисници кои имаат неплатени сметки во најкус можен рок да си ги подмират долговите, бидејќи во спротивно ќе бидеме принудени истите да ги наплатиме преку приватни судски извршители, што ќе доведе …

Повеќе »

Известување 04.10.2010

Ги известуваме граѓаните на Велес дека од 06.10.2020 година (среда), а во времетраење од три седмици ЈКП Дервен ќе врши реконструкција на застарена водоводна линија на ул. Љубен Весов на потегот од пресекот со ул. Мирче Ацев до пресекот со ул. Кочо Рацин.             Поради оваа причина, а за овозможување …

Повеќе »

Известување 15.09.2010

Ги известуваме нашите ценети корисници дека поради промена на водоводна линија, на 16ти Септември (четврток), во периодот од 9:00 до 11:00 часот водоснабдувањето ќе биде прекинато на ул. „4ти Јули“ и делови од ул. „Народен фронт“ и ул. „Ленинова“.   Благодариме за разбирањето.

Повеќе »

Известување 23.08.2010

Поради дефект на хидрофорски систем, водоснабдувањето на ул. Сараевска во текот на вчерашниот ден, 22.08.2010 година, се одвиваше со повремени прекини, а во текот на денешниот ден, 23.08.2010, поради потребни работни активности за отклонување на дефектот, водоснабдувањето ќе биде прекинато во 9.00 часот. Работните тимови на РЕ Водовод ќе ги …

Повеќе »

29.06.2010 – Известување

ЈКП Дервен соопштува дека од 01.07.2010 ќе се врши исклучување од водоводната мрежа на оние корисници кои имаат неплатени сметки. Ги молиме корисниците што ги немаат подмирено долговите тоа да го сторат што е можно побрзо.  Однапред ви благодариме.

Повеќе »

24.06.2010 – Известување

Ги известуваме граѓаните дека утре, на 25.06.2010, во периодот помеѓу 9:00 и 10:30 часот, поради неопходни работни активности за промена на водоводна линија, водоснабдувањето ќе биде прекинато на ул. Владимир Назор, ул. Димко Најдов и дел од ул. Кочо Рацин. Благодариме за разбирањето.

Повеќе »

Известување 09.06.2010

Ги известуваме граѓаните дека поради неопходни работни активности на дефект на водоводна линија на ул. Јордан Хаџи-Константинов Џинот, во текот на денешниот ден прекин во водоснабдувањето ќе имаат граѓаните од ул. Јордан Хаџи-Константинов Џинот, Стеван Богоев, Вера Циривири и Ѓорче Петров. Нашите работни тимови ќе вложат напори дефектот да се …

Повеќе »

Известување 19.05.2010

Ги известуваме жителите на ул. Костурска дека поради неодложни работни активности за отстранување на дефект на водоводна линија, во текот на денешниот ден ќе има прекин во водоснабдувањето.   Благодариме за разбирањето.

Повеќе »