ДОМА / ИЗВЕСТУВАЊА (Страна 5)

ИЗВЕСТУВАЊА

25.07.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 25.07.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, Алексо Демниев (од пошта до Жито Вардар), Благој Ѓорев (од пошта до касарна), АСНОМ (до надвозник кај Битолска пруга), …

Повеќе »

24.07.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 24.07.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена, изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, Благој Ѓорев (од пошта до касарна), Алексо Демниев (од пошта до Жито Вардар), Димитар Влахов, Петре Прличко, Нада Бутникошарова, …

Повеќе »

Магнетни вентили за прскачите за наводнување

Поради честата појава несовесни граѓани во текот на ноќните часови да ги изместуваат прскачите за наводнување на јавното градско зеленило, Сектор Паркови започна со замена на постоечките со магнетни вентили кои може да се активираат исклучиво со клуч. Магнетните вентили за прскачи се веќе поставени во паркот пред Општина Велес, …

Повеќе »

Известување 23.07.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 23.07.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, паркинг пред Основен суд –Велес, Димитар Влахов, Петре Прличко, Нада Бутникошарова, паркинг пред градски пазар (горен дел), 11 Октомври …

Повеќе »

Известување 17.07.2018

Ги известуваме граѓаните дека од 17.07.2018 (вторник) со почеток од 9 часот ќе се започне со ископ на улица Киро Ќучук од раскрсница со улица Белградска до раскрсница со улица Петре Милевски, а за изведување на реконструкција на водоводната линија на овој потег, поради што сообраќајот на овој дел од …

Повеќе »

Прекин на водоснабдување – 05.06.2018

Се известуваат жителите на ул. „Максим Горки“, „Кирил Пејчиновиќ“, „Славе Петков“, „Питу Гули“, „Богдан Прличков“, „Глигор Прличев“, „Рилски конгрес“, „Орце Мартинов“, „Крушевска“, „Кемал Ататурк“, „Титово Ужичка“, „Браќа Попјорданови“, „Пирин Планина“ и ул. „Крали Марко“, дека поради неопходни работни активности ќе има прекин на водоснабдувањето на ден 05.06.2018 година (вторник), во …

Повеќе »

Известување

Се известуваат граѓаните кои живеат на ул. Благој Ѓорев, од високите згради К1, К2 и К3 до спој со улица Димитрија Чуповски (кај Багремче), дека на ден 04.05.2018 (петок), поради неопходни работни активности на водоводна линија ќе има прекин на водоснабдувањето од 9:00 часот до завршување на работата. Благодариме за …

Повеќе »

Известување

Се известуваат жителите на ул. Максим Горки и поврзаните споредни улици дека на ден 20.04.2018 (петок), поради неопходни работни активности ќе има прекин на водоснабдувањето во периодот од 23.00 часот до 07.00 часот наредниот ден (сабота). Благодариме за разбирањето.

Повеќе »

Повик до граѓаните за акцијата: Не валкај – разубави! 10.03.2018

Почитувани сограѓани, Општина Велес Ве поканува масовно да се вклучите во акцијата за чистење на градот што ќе се одржи на 10-ти март, 2018 година (сабота) со почеток во 9 часот Собирни пунктови Стар мост, Градски стадион и игралиштето во населбата „Тунел“.

Повеќе »