ДОМА / ИЗВЕСТУВАЊА (Страна 6)

ИЗВЕСТУВАЊА

Известување 16.06.2009

ЈКП Дервен ги известува граѓаните дека на 18.06.2009 ќе продолжи со работните активности на ул. „Максим Горки“ за реконструкција на водоводна и канализациона инсталација.  Во периодот од 18.06.2009 до 10.07.2009 улицата „Максим Горки“, од спојот со ул. „Глигор Прличев“ до плоштадот Којник, ќе биде затворена за сообраќај. Во овој период …

Повеќе »

Известување 16.01.2009

 ЈКП Дервен ги известува граѓаните дека на ден 19.01.2009, неработен ден во Р. Македонија, нема да се врши собирање и исфрлање на смет. Се молат граѓаните сметот да го изнесат во следниот термин за собирање смет на определените пунктови.

Повеќе »

Известување 09.01.2009

Согласно законот, за да се закупи продажно место на некој од зелените пазари, пред се потребно е да се поднесе доказ за обезбеден статус на лице кому може да му се издаде продажно место под закуп. Постојат повеќе категории на регистрирани или евидентирани закупци и во зависност од тоа на …

Повеќе »

Известување 17.09.2009

ЈКП Дервен ги известува граѓаните дека предвидена е реконструкција на водоводната линија на дел од ул.”Браќа Капчеви”.  Реконструкцијата ќе започне на 22.09.2009 и ќе заврши на 02.10.2009. Во овој период оваа улица ќе биде затворена за сообраќај и истиот ќе биде пренасочен на ул.”Коле Цветков”. Безбедноста на сообраќајот ќе се …

Повеќе »