ДОМА / Вести

Вести

Чистење на снег 11.01.2019

Денеска вработените од Сектор Паркови работат на расчистување на снегот од тротоарите и посипување сол долж ул. Борис Трајковски, ул. Панко Брашнар, левата страна на ул. Благој Ѓорев (од н. Тунел до Пошта), ул. Алексо Демниев, ул. Кумановска, ул. Христо Татарчев, ул. Никола Карев, Младински парк и околината на зградата …

Повеќе »

Набавено ново теренско возило ЛАДА НИВА

Поради зголемување на обемот на работа на одделението за дистрибуција и одвод во Сектор Водовод и канализација со превземањето на водоводните системи од руралните населени места во општината и проширувањето на градската водоводна и канализациона мрежа во градот и приградските населени места, возилата со кои располага ова одделение не овозможуваат …

Повеќе »

Чистење на снег долж градските улици

Во тек е чистење на снегот од тротоарите долж ул. Борис Трајковски, ул. Панко Брашнар, левата страна на ул. Благој Ѓорев (од н. Тунел до Пошта), ул. Алексо Демниев, Младински парк и околината на зградата на Општина Велес.

Повеќе »

Отежнато собирањето на смет

Собирањето на смет е отежнато поради неповолните временски услови. Онаму каде возилата на ЈКП Дервен не можат да пристапат вработените сметот рачно го собираат и го носат до возилата.  

Повеќе »

Акција за пошумување на Вршник – 2018

Денеска, 08.12.2018 година, успешно се изведе акцијата во организација на Општина Велес за пошумување на локалитетот Вршник со засадување на 5.500 садници од багрем на површина од 3 хектари. Во акцијата, освен вработените од Општина Велес, оштинските институции, Здружението “Акцијаш” и други здруженија на граѓани, активно учество земаа и вработените …

Повеќе »

Спречете можна катастрофа – не фрлајте неизгасена жар од пепелот во контејнерите за смет

Почитувани сограѓани, На 30.11.2018, откако го собрале комуналниот отпад од контејнерите од 1м3 на ул. Оливер Китановски, вработените на комуналното претпријатие забележале дека од товарниот дел на камионот (инаку новонабавено возило за собирање на комунален отпад со капацитет од 22м3)почнало да излегува чад. Утврдено е дека несовесен граѓанин фрлил пепел …

Повеќе »

Озеленување на град Велес – 2018 година

ЈКП Дервен, поточно Секторот Паркови и зеленило, деновиве привршува со реализација на Програмата за реконструкција и подигнување на нови зелени површини на територијата на Општина Велес за 2018 год. Голем дел од предвидените операции и активности на планираните локации се успешно реализирани, поточно: 1. Реконструирана е зелената површина на ул.Благој …

Повеќе »

Повторно отпад на игралиштето кај Дервенски поток

Откако на 26 и 27 Октомври ЈКП Дервен го исчисти игралиштето кај Дервенски поток од насобраниот отпад од домаќинствата кој несовесни граѓани го фрлаат во каналот, денеска, само пет дена по чистењето, сликата изгледа вака: Ги замолуваме граѓаните сметот од домаќинствата да го изнесуваат во определените денови за собирање на …

Повеќе »

Есенска акција за собирање на електричен и електронски отпад

Почитувани граѓани, Општина Велес, ЈКП Дервен и Нула Отпад Скопје организираат есенска акција за собирање на отпад од електрична и електронска опрема која ќе трае од 1 Ноември до 1 Декември оваа година.

Повеќе »

Апел

Поради честата појава граѓаните при изведба на градежни активности во своите домови градежниот шут да го оставаат во контејнерите за комунален смет, Ве известуваме дека контејнерите поставени по градските улици се наменети само за складирање на комунален смет, а возилата со кои се собира комуналниот смет не се наменети за …

Повеќе »