ДОМА / Вести (Страна 4)

Вести

Известување 03.02.2011

Ги известуваме нашите ценети корисници дека поради исклучување на електрична енергија од страна на ЕВН – Велес, денеска, на 03.02.2011 година, во периодот од 11:00 до 13:00 часот водоснабдувањето ќе биде прекинато на ул. Сараевска кај оние корисници кои се снабдуваат со вода за пиење преку хидрофорски систем. Благодариме за …

Повеќе »

Известување 21.01.2011

ЈКП Дервен ги известува своите корисници дека поради неопходни работни активности на водоводна линија, денеска, на 21.01.2011 год, од 9:30 часот водоснабдувањето ќе биде прекинато на ул. Јовче Ќучук. Благодариме за разбирањето.

Повеќе »

Известување 20.01.2011

Ги известуваме нашите корисници дека поради дефект на водоводна линија на ул. Богдан Каракостев, денеска, на 20.01.2011 год. во периодот од 12:00 до 14:00 часот, поради неопходни работни активности за отстранување на дефектот, водоснабдувањето ќе биде прекинато на ул. Богдан Каракостев и ул. Ганчо Хаџи Панзов. Благодариме за разбирањето.

Повеќе »

Вести 14.01.2011

На ден 12.01.2011 година РЕ Комунална хигиена работеше на чистење на муљ од бетонскиот дел на кејот покрај р. Вардар. На ден 13.01.2011 година РЕ Комунална хигиена и РЕ Паркови и зеленило работеа на перење на кејот покрај р. Вардар и чистење на брегот од левата страна на р. Вардар …

Повеќе »

Известување 13.01.2011

Ги известуваме граѓаните дека поради дефект на водоводна линија на ул. Луј Пастер, денеска на 13.01.2011 година, во 11 часот ќе биде прекинато водоснабдувањето на ул. Камка Тоцинова, ул. Киро Чауле и дел од ул. Луј Пастер. Работните тимови на РЕ Водовод ќе вложат напори да го отстранат дефектот во …

Повеќе »

Известување 23.12.2010

Во текот на денешниот ден РЕ Водовод и канализација ќе изведе промена на водоводна линија на ул. Тодор Јанев, поради што во периодот од 9:00 до 11:00 часот на дел од оваа улица ќе има прекин во водоснабдувањето. Освен овие работни активности, РЕ Водовод и канализација денеска ќе работат и …

Повеќе »

30.11.2010

Градското зеленило претставува украс на сите градови во светот. Во царството на челик и бетон овие делчиња од природата го носат толку потребното освежување. Дрвјата, парковите, тревниците и другите зелени простори ја разубавуваат сликата на нашиот град. За жал, несовесни граѓани континуирано ги крадат свежо засадените садници. Веќе станува редовна …

Повеќе »

17.11.2010

На 15ти и 16ти Ноември, вработените од одделот Пумпни станици при РЕ Водовод и канализација извршија упешна поправка и монтажа на електро-моторен игличаст вентил, потребен за централно регулирање на протокот на вода на влез во резервоарот Р 8 „Гумење“, лоциран на ул. Питу Гули. Тој е еден од трите вентили …

Повеќе »

Известување 10.11.2010

Во тек е работна активност на РЕ Водовод за реконструкција на застарена водоводна линија на ул. Љубен Весов, при што старата, салонитна линија се заменува со нова, изработена од ПВЦ материјал. Работните тимови од ЈКП Дервен ќе вложат напори работата да ја завршат во текот на оваа седмица. На ден …

Повеќе »

1.900 садници рози во градскиот парк

На 9ти Ноември, Денот на општина Велес и 66 години слободен Велес, со пригодна манифестација во градскиот парк симболично започна  акцијата „Седум илјади рози за Велес“ чија цел е фиторемедијација на јавните површини во градот, загадени со тешки метали од 30 годишното работење на Топилницата за олово и цинк. Вработените …

Повеќе »