ДОМА / Вести (Страна 5)

Вести

Известување 03.11.2010

  Во изјавата од страна на советничката група на СДСМ по повод одлуките усвоени од страна на Советот на општина Велес за утврдување на цени за комунални услуги беа изнесени неколку дезинформации. – Беше изјавено дека сметката за вода на граѓаните ќе биде повисока. Поскапување на водата нема да има. …

Повеќе »

Вести 14.10.2010

РЕ Паркови и зеленило деновиве работи на обновување на цветните жардињери на повеќе локации во градот. Завршено е засадување на нови цветни садници по поголемиот дел од ул. Благој Ѓорев, на зелената површина околу споменикот Алексо Демниевски – Бауман, пред градската бибилиотека Бели Мугри и во цветните жардињери на ул. …

Повеќе »

Вести 08.10.2010

Во пресрет на државниот празник 11ти Октомври, РЕ Комунална хигиена ги ангажира вработените во активности за уредување на пристапниот пат до Спомен Костурницата во градот. Работните активности опфаќаат чистење и миење на пристапните улици како и детално чистење на дел од улиците каде ќе се одржуваат манифестациите по повод празникот. …

Повеќе »

Вести 22.09.2010

РЕ Паркови и зеленило започна со работните активности за есенско садење на цвеќиња во жардиниерите на повеќе локации во градот. За почеток со нов цветен расад се разубавува централниот дел од градот, поточно жардиниерите на кружниот тек и наспроти подружницата на Стопанска банка. Истовремено, работните тимови од оваа единица работат …

Повеќе »

Вести 18.08.2010

Денеска, на 18.08.2010 година, околу 10.00 часот, поради дефект на електромотор на препумпната станица Р-9 во с. Оризари, настана прекин во водоснабдувањето. Одделот Пумпи и пумпни станици при РЕ Водовод и канализација веднаш започнаа со работни активности за отклонување на дефектот. Очекуваме дефектот да биде отстранет во рок од неколку …

Повеќе »

Вести 18.08.2010

Поради дефект на електро-опрема, вчера, на 17.08.2010 година, настана прекин во водоснабдувањето во текот на вечерните часови на ул. Сараевска, кај оние корисници кои се снабдуваат со вода за пиење од хидрофор. Дефектот е отстранет и водоснабдувањето продолжи по нормален тек. Им се извинуваме на нашите ценети корисници поради непријатноста.

Повеќе »

Активности на РЕ Комунална хигиена

Во пресрет на празникот Св. Великомаченик Пантелејмон, ЈКП Дервен ангажираше работни тимови од РЕ Комунална хигиена, кои интензивно работеа на чистење на пристапните улици до црквата Св. Пантелејмон каде на 09.08.2010 се одржа свечена литургија по повод овој верски празник. Работните активности за отстранување на неорганизирано зеленило и метење траеа …

Повеќе »

Вести 12.07.2010

Од вчера, недела, 11.07.2010, работни тимови од РЕ Комунална хигиена започнаа да чистат дел од отворениот канал на ул. Јордан Хаџи Константинов-Џинот, таканаречен Дервенски поток. Според Работната програма на оваа работна единица, овој канал се чисти четири пати во годината, но оваа акција се спроведува вонредно, поради поројните дождови што …

Повеќе »

Вести 01.07.2010

Во пресрет на Меѓународениот фолклорен фестивал  „Велес“, кој локалната самоуправа го организира и оваа година, ЈКП Дервен деновиве изврши детално чистење и перење на повеќе улици во градот, со што зеде активно учество во подготовките за оваа културна манифестација. Работни тимови на РЕ Комунална хигиена работеа на ул. Марксова, Никола …

Повеќе »

22.06. – РЕ Паркови и зеленило продолжува со косењето на тревниците во градот

РЕ Паркови и зеленило деновиве продолжува со косење на тревата на повеќе локации во градот. Поради обилните дождови тревата брзо расте и работните тимови од оваа единица со полн капацитет работат на одржувањето на зеленилото во градот. Во текот на денешниот ден се косеа тревните површини во Младинскиот парк и …

Повеќе »