ДОМА / Вести (Страна 9)

Вести

Спречете можна катастрофа – не фрлајте неизгасена жар од пепелот во контејнерите за смет

Почитувани сограѓани, На 30.11.2018, откако го собрале комуналниот отпад од контејнерите од 1м3 на ул. Оливер Китановски, вработените на комуналното претпријатие забележале дека од товарниот дел на камионот (инаку новонабавено возило за собирање на комунален отпад со капацитет од 22м3)почнало да излегува чад. Утврдено е дека несовесен граѓанин фрлил пепел …

Повеќе »

Озеленување на град Велес – 2018 година

ЈКП Дервен, поточно Секторот Паркови и зеленило, деновиве привршува со реализација на Програмата за реконструкција и подигнување на нови зелени површини на територијата на Општина Велес за 2018 год. Голем дел од предвидените операции и активности на планираните локации се успешно реализирани, поточно: 1. Реконструирана е зелената површина на ул.Благој …

Повеќе »

Повторно отпад на игралиштето кај Дервенски поток

Откако на 26 и 27 Октомври ЈКП Дервен го исчисти игралиштето кај Дервенски поток од насобраниот отпад од домаќинствата кој несовесни граѓани го фрлаат во каналот, денеска, само пет дена по чистењето, сликата изгледа вака: Ги замолуваме граѓаните сметот од домаќинствата да го изнесуваат во определените денови за собирање на …

Повеќе »

Есенска акција за собирање на електричен и електронски отпад

Почитувани граѓани, Општина Велес, ЈКП Дервен и Нула Отпад Скопје организираат есенска акција за собирање на отпад од електрична и електронска опрема која ќе трае од 1 Ноември до 1 Декември оваа година.

Повеќе »

Апел

Поради честата појава граѓаните при изведба на градежни активности во своите домови градежниот шут да го оставаат во контејнерите за комунален смет, Ве известуваме дека контејнерите поставени по градските улици се наменети само за складирање на комунален смет, а возилата со кои се собира комуналниот смет не се наменети за …

Повеќе »

Скршено дрво во паркот пред Општина Велес

Утрово, вработените од ЈКП Дервен, при извршувањето на работните задачи во паркот пред Општина Велес, наидоа на скршено дрво. Дрвото беше насадено минатата година во текот на есента. Со оглед на тоа дека не е прв пат несовесни граѓани да нанесуваат штета на зеленилото во градот, како и на урбаната …

Повеќе »

Нови зелени површини во градот

Денеска, на 19.09.2018 година, по налог на Општина Велес а во склоп на Програмата на ЈКП Дервен за подигнување на нови зелени површини, беше поставен систем за наводнување и беа засадени дрвја и трева на две локации: на ул. Благој Ѓорев на потегот од надвозникот до црквата во изградба и …

Повеќе »

Акција за чистење на градот – Светски ден на чистењето 2018

Денеска, 15.09.2018 година, успешно се спроведе акцијата за чистење на Велес во рамките на Светскиот ден на чистење. Во акцијата масовно учествуваа вработени од сите сектори на ЈКП Дервен. Во рамки на акцијата, за само 3 часа се собрани 93м3 отпад кои со помош на ЈКП „Дервен“ се транспортирани на …

Повеќе »

Голема летна акција за чистење на градот

Големата летна акција за чистење на градот во која учество зедоа вработените од сите сектори на ЈКП Дервен беше денеска успешно спроведена. Се чистеше на следните локации:  ул. 11 Октомври со детско игралиште и околу кошаркарското игралиште зад продавницата на Симпо, ул. Петре Прличко со дворно место на зградите пред …

Повеќе »