17/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Лице за информации од Јавен карактер

Барањата може да се достават до службено лице за посредување при остварување на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер:

Службено лицеЕ-маилТелефонМобилен
Тодорка Андреевскаinfo@derven.mk043 231 011076 308 048

Барање за пристап до информации од јавен карактер

Граѓаните на Општина Велес можат да добијат информација од јавен карактер со пополнување на – Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го симнат тука:

Закон за слободен пристап до информации

Образец за барање за пристап до информации од јавен карактер – pdf формат

Образец за Барање за пристап до информации од јавен карактер – word формат

Образец за Жалба – pdf формат

Образец за Жалба – word формат

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.