28/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

На 11ти и 12ти Мај согласно работната програма на одделот Пумпи и препумпни станици при РЕ Водовод и канализација ќе се врши перење на резервоарот Р 11и препумпна станица, кој се наоѓа во непосредна близина на Спомен костурницата.

Ги известуваме жителите на овој дел на градот дека оваа работна активност нема да влијае на квалитетот на водата за пиење, ниту пак ќе предизвика прекин во водоснабдувањето со оглед на тоа што резервоарот има две комори за вода и перењето ќе се врши постапно, комора по комора.

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.