Connect with us

ИЗВЕСТУВАЊА

Известување 15.02.2010

ЈКП Дервен ги известува своите корисници дека со одлука на Уставниот суд е укината одлуката за висината на цените за собирање и транспортирање на комунален отпад бр. 02-168 од 08.02.2008 година, поради недостаток во постапката за донесување на оспорената одлука. За таа цел претпријатието привремено треба да направи корекција на висината на цената за услугата „Собирање и складирање на комунален смет“. До донесување на новата одлука за цени, ЈКП Дервен ќе наплаќа за оваа услуга по старата, пониска цена.

Ги известуваме сите правни и физички лица дека во јануарските сметки за вода е направена грешка кај ставката „Собирање и складирање на комунален смет“ за дворни површини, односно цената за оваа услуга не беше променета, за што им се извинуваме на корисниците и ги известуваме дека во наредната, февруарска сметка оваа грешка ќе биде корегирана и вишокот пресметан износ ќе биде минусиран од сметката.

Благодариме за разбирањето.

 

ИЗВЕСТУВАЊА

Известување 19.05.2020 година

Сметаме дека е потребно да ги известиме граѓаните дека поради состојбата со Корона вирусот, во изминатиов период голем дел од вработените од ЈКП Дервен беа распоредени на дезинфекција на јавните површини, па поради приоритетноста на овие активности, односно заштита на безбедноста и здравјето на граѓаните, косењето на јавните зелени површини се одвива со мало задоцнување. Исто така, работниците кои се хронично болни или се родители на деца до 10 годишна возраст и имаат потреба да останат дома и да се грижат за децата се ослободени од работните обврски, што допринесува активностите да се одвиваат забавено поради намалениот број на работници. Се надеваме дека граѓаните ќе имаат разбирање и трпение и ветуваме дека сите предвидени зелени површини ќе бидат искосени во најбрз можен рок.
Денес, 19.05.2020 година, се косат зелените површини на двете страни од ул. Алексо Демниев и паркот Каршијака, парк Гимназија и парк Офицерски дом.


Continue Reading

ИЗВЕСТУВАЊА

Соопштение 10.05.2020

Ги известуваме жителите на ул. Даме Груев дека од 11 Мај почнува поврзување на куќни приклучоци на водоводна линија, поради што од 11 Мај ќе има повремени прекини на водоснабдувањето, во времетраење од околу една седмица.

Continue Reading

ИЗВЕСТУВАЊА

Соопштение 5.05.2020

Се известуваат корисниците на комунални услуги дека ЈКП ДЕРВЕН – Велес по службен пат ќе врши реевиденција на квадратурата од Имотните листови на граѓаните со цел точно утврдување на покриен простор и дворно место за кое се наплаќа услугата „исфрлање на смет“. Утврдената квадратура ќе биде внесена во сметките за комунални услуги почнувајќи од месец мај 2020 година. За подетални информации можете да не контактирате на нашиот тел. број 043/231-011 лок.134.

Continue Reading