23/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Чистење на брегот на езерото Младост

Денеска, на 03.05.2010, РЕ Комунална хигиена при ЈКП Дервен започна со акција за чистење на брегот на езерото „Младост“ по завршувањето на првомајските празници. Со оглед на големото количество на расфрлани отпадоци што излетниците ги оставиле зад себе, акцијата ќе продолжи и во текот на наредниве неколку дена. По завршувањето на оваа акција, екипите на ЈКП Дервен ќе започнат со чистење и на брегот на р. Бабуна, што е исто така едно од омилените места за првомајско празнување на велешани.

 

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.