ДОМА / Вести / Работни активности на РЕ Паркови и зеленило

Работни активности на РЕ Паркови и зеленило

Деновиве во Градскиот парк екипи на РЕ Паркови и зеленило работат на отстранување на трупци и гранки од старите, деградирани дрвја што беа пресечени бидејќи претставуваа опасност за шетачите. При оваа активност механички се отстрануваат трупците, по што истите заедно со исушените гранки се товараат во камиони обезбедени од локалната самоуправа на Велес и се одведуваат во магацинскиот простор на ЈКП Дервен.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев