ДОМА / Вести / Перење на резервоар „Теќе“

Перење на резервоар „Теќе“

Денеска, на 02.06.2010, Одделот „Пумпи и пумпни станици“ при РЕ Водовод и канализација започна со перење на резервоарот со препумпна станица „Теќе“, во рамки на акцијата за сезонско перење на резервоарите за вода за пиење, а во согласност со Работната програма на оваа работна единица.

Оваа работна активност нема да влијае на квалитетот на водата ниту пак ќе предизвика прекин во водоснабдувањето затоа што резервоарот располага со две комори за вода и перењето ќе се одвива постапно, комора по комора.

 

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев