17/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Реконструкција на водоводна линија

РЕ Водовод и канализација започна со работни активности за реконструкција на водоводна линија со должина од 120м на ул. Шефки Сали, во непосредна близина на Здравствениот центар, при што ќе се изврши замена на стара поцинкувана цевка со нова полиетиленска. Финансиските средства за изведба на оваа реконструкција ги обезбедува самото претпријатие.

Со реконструкцијата на водоводната линија на оваа улица, ќе бидат заменети и корисничките приклучоци.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.