17/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Завршена реконструкцијата на кружниот тек

Завршија работните активности за реконструкција на кружниот тек во центарот на градот, кај споменикот на илинденците. Работни тимови на РЕ Паркови и зеленило, РЕ Комунална хигиена и РЕ Водовод и канализација до доцна во ноќта работеа на поставување на систем за наводнување, плодна земја и садење цветен расад, како и расчистување на теренот и негово доведување во првобитна состојба. Овој дел од централното градско подрачје сега претставува вистинско освежување за очите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Напоредно со овие работни активности, работни тимови на РЕ Паркови и зеленило работат и на косење на разни локации во градот. Во текот на денешниот ден се коси тревата и кастри зеленилото по ул. Алексо Демниев, како и по ул. Благој Ѓорев кај детското игралиште во населба Тунел.

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.