Работни активности на РЕ Комунална хигиена

Работни активности на РЕ Комунална хигиена

Во пресрет на годинешната културна манифестација Рацинови средби, РЕ Комунална хигиена работи на повеќе локации во градот на чистење и перење на улиците во градот.

Деновиве се работи на расчистување на теренот околу Спомен костурницата, каде работни тимови на РЕ Паркови и зеленило ја косат тревата и ги кастрат непотребните гранки и зеленило.

Во вечерните часови денеска , како дел од припремите за одржување на Рациновите средби ќе се врши расчистување на теренот позади Библиотеката Бели Мугри каде ќе се собира смет и ќе се отстранува непотребното зеленило. Истовремено работни тимови на РЕ Комунална хигиена ќе извршат детално чистење и перење на улиците во централното градско подрачје, со особено внимание на ул. Владимир Назор, Љубен Весов и Кочо Рацин.