ДОМА / Вести / Се чистат градските фонтани

Се чистат градските фонтани

Деновиве завршија работните активности за чистење на фонтаните во градот. Во склоп на работната програма на Одделот Пумпи и пумпни станици при РЕ Водовод и канализација, работниот тим изврши механичко чистење на градските фонтани.

Активностите за сезонско перење на резервоарите за вода се во тек, што онаму каде постојат можности се врши плански со цел овие редовни работни активности да не предизвикаат прекин на водоснабдувањето.

 

 

 

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев