Активности на РЕ Комунална хигиена

Во пресрет на празникот Св. Великомаченик Пантелејмон, ЈКП Дервен ангажираше работни тимови од РЕ Комунална хигиена, кои интензивно работеа на чистење на пристапните улици до црквата Св. Пантелејмон каде на 09.08.2010 се одржа свечена литургија по повод овој верски празник. Работните активности за отстранување на неорганизирано зеленило и метење траеа два дена а се вршеа по улиците Коле Неделковски, Владимир Назор и Кирил и Методиј.