ДОМА / Вести / 22.06. – РЕ Паркови и зеленило продолжува со косењето на тревниците во градот

22.06. – РЕ Паркови и зеленило продолжува со косењето на тревниците во градот

РЕ Паркови и зеленило деновиве продолжува со косење на тревата на повеќе локации во градот. Поради обилните дождови тревата брзо расте и работните тимови од оваа единица со полн капацитет работат на одржувањето на зеленилото во градот.

Во текот на денешниот ден се косеа тревните површини во Младинскиот парк и на ул. 4ти Јули и ул. Васил Ѓоргов. Освен тоа се работеше на кастрење на живата ограда пред зградата на локалната самоуправа. Вработените од РЕ Паркови и зеленило исто така ги чистеа тротоарите во централното градско подрачје на кои поради обилните дождови деновиве имаше наслаги од земја и кал.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев