ДОМА / ИЗВЕСТУВАЊА (Страна 25)

ИЗВЕСТУВАЊА

Известување 07.04.2010

 Ги известуваме граѓаните дека поради планирани работни активности на ден 08.04.2010, четврток, во периодот од 08:30 до 15:00 часот, улицата Васа Кошулчева ќе биде затворена за сообраќај и сообраќајот ќе биде пренасочен по улица Моша Пијаде. Благодариме за разбирањето

Повеќе »

Известување 15.02.2010

ЈКП Дервен ги известува своите корисници дека со одлука на Уставниот суд е укината одлуката за висината на цените за собирање и транспортирање на комунален отпад бр. 02-168 од 08.02.2008 година, поради недостаток во постапката за донесување на оспорената одлука. За таа цел претпријатието привремено треба да направи корекција на …

Повеќе »

Известување 25.11.2009

Велес ќе засади 26 јапонски украсни цреши во чест на Тоше Проески Градот Велес ја прифати идејата на ЈП „Македонски Шуми“ за засадување на 26 садници од јапонска украсна цреша во чест на една од најголемите ѕвезди на балканската музичка сцена – Тоше Проески, со што освен што ќе се …

Повеќе »

Известување 08.10.2009

Во согласност со годишната програма за работа на РЕ Паркови и зеленило, во тек е првата фаза од големото есенско уредување на градското зеленило. Тоа ќе се одвива во три фази. Во првата фаза се врши засадување на цветен расад обезеден од страна на локалната самоуправа. Засега се засадени 2.600 …

Повеќе »

Известување 17.09.2009

ЈКП Дервен ги известува граѓаните дека предвидена е реконструкција на водоводната линија на дел од ул.”Браќа Капчеви”.  Реконструкцијата ќе започне на 22.09.2009 и ќе заврши на 02.10.2009. Во овој период оваа улица ќе биде затворена за сообраќај и истиот ќе биде пренасочен на ул.”Коле Цветков”.

Повеќе »

Известување 10.07.2009

Деновиве започна да се спроведува проектот изработен од страна на ЈКП Дервен и Локалната самоуправа на град Велес, а финансиран од Владата на Р. Македонија за времено ангажирање на невработени лица во вршење на јавни работи во општина Велес. 100 лица се ангажирани за период од шест месеци, кои се …

Повеќе »

Известување 18.06.2009

ЈКП Дервен ве известува дека на 22.06 и 23.06.2009 год. ќе се вршат работни активности на ул. „Прва Комуна“ заради промена на водоводен приклучок, односно прекоп на улицата, поради што во текот на овие два дена сообраќајот на „Прва Комуна“ ќе се одвива само на едната страна на улицата. Би …

Повеќе »

Известување 16.06.2009

ЈКП Дервен ги известува граѓаните дека на 18.06.2009 ќе продолжи со работните активности на ул. „Максим Горки“ за реконструкција на водоводна и канализациона инсталација.  Во периодот од 18.06.2009 до 10.07.2009 улицата „Максим Горки“, од спојот со ул. „Глигор Прличев“ до плоштадот Којник, ќе биде затворена за сообраќај. Во овој период …

Повеќе »

Известување 16.01.2009

 ЈКП Дервен ги известува граѓаните дека на ден 19.01.2009, неработен ден во Р. Македонија, нема да се врши собирање и исфрлање на смет. Се молат граѓаните сметот да го изнесат во следниот термин за собирање смет на определените пунктови.

Повеќе »

Известување 09.01.2009

Согласно законот, за да се закупи продажно место на некој од зелените пазари, пред се потребно е да се поднесе доказ за обезбеден статус на лице кому може да му се издаде продажно место под закуп. Постојат повеќе категории на регистрирани или евидентирани закупци и во зависност од тоа на …

Повеќе »