28/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Процедување

Пред да влезе во постројката за третман на вода, суровата вода мине низ метални решетки кои служат да ги задржат покрупните живи организми, гранчиња, лисја и отпадоци, но дозволуваат водата да помине низ нив.

Потоа, суровата вода се транспортира низ цевковод долг 19,5км до постројката за третман на водата.

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.