Барањата може да се достават до службено лице за посредување при остварување на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер:

Службено лицеЕ-маилТелефонМобилен
Тодорка Пенкова Андреевскаinfo@derven.mk043 231 011076 308 048

Барање за пристап до информации од јавен карактер

Граѓаните на Општина Велес можат да добијат информација од јавен карактер со пополнување на – Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го превземете тука: