ДОМА / Вести

Вести

Систем за наводнување на паркот кај комплекс згради Узус

Со поддршка на Општина Велес, денеска (22.05.2019) започна подготовка на теренот за поставување на систем за наводнување во паркот кај комплексот станбени згради Узус.

Повеќе »

Чистење на отворен простор на е. Младост во пресрет на Ендуро трката

Денеска (22.05.2019), по налог на Општина Велес, Секторот Комунална хигиена чисти отворен простор на е. Младост, каде во недела (26.05.2019) ќе се одржи Ендуро мото трка.

Повеќе »

Отстранет собраниот отпад од дел од Индустриска зона кај комплекс УЗУС

Денеска (20.05.2019), вработените од Секторот Комунална хигиена ги отстранија собраните отпадоци и растителен отпад од дел од Индустриската зона кај комплекс УЗУС.

Повеќе »

Реконструкција на водоводна линија на ул. Белградска

По краткиот прекин на работните активности поради врнежливото време, интензивно се работи на реконструкција на водоводната линија на ул. Белградска. Денеска (20.05.2019), беше отстранет дел од асфалтната површина на улицата за да може да се отпочне со земјените работи.

Повеќе »

Прекин на водоснабдувањето на ул. Кирил Пејчиновиќ

Поради неопходна интервенција на водоводна мрежа, денеска (17.05.2019) од 9:00 до 10:00 часот ќе има прекин на водоснабдувањето на ул. Кирил Пејчиновиќ. Благодариме за разбирањето.

Повеќе »