ДОМА / Вести (Страна 2)

Вести

Пуштен во употреба новиот генератор за озон во Фабриката за вода

Фабриката за преработка на водата за пиење се снабдува со сирова вода од хидроакумулацијата Лисиче. При третман на површинските води потребно е да се воведат оксидациски и дезинфекциски процеси со помош на озон. Фабриката располага со генератор за производство на озон од 1991 година. Во изминатиов период претпријатието не располагаше …

Повеќе »

Апел – не ги паркирајте возилата на јавните зелени површини!

Зелената површина во влезниот дел на Градскиот парк во Велес се почесто станува место за паркирање на возилата на посетителите на паркот, при што се уништува тревата и зеленилото. Потсетуваме дека паркирањето на јавни зелени површини подложи на законски казни и апелираме посетителите на паркот да бидат посовесни и да …

Повеќе »

Апел – не фрлајте неизгасена жар од пепелот во контејнерите за смет!

На самиот почеток од грејната сезона веќе има неколку случаи на запален контејнер за смет поради тоа што несовесни граѓани во него истуриле неизгаснат пепел. Апелираме до граѓаните да не оставаат во контејнерите за отпад неизгаснат пепел, затоа што освен што се предизвикува пожар во самиот контејнер, се нанесува и …

Повеќе »

Непрописно паркираните возила – пречка за навремено собирање на сметот

Непрописно паркираните возила често оневозможуваат пристап до контејнерите за смет за камионите на ЈКП Дервен, поради што услугата собирање на смет не може да се изврши, па камионите се враќаат следниот ден да го соберат сметот, се разбира доколку сопствениците на возилата ги поместиле во меѓувреме. Ова резултира во негативни …

Повеќе »

Завршена реконструкцијата на водоводната линија на ул. Белградска

Завршена е реконструкцијата на водоводната линија на ул. Белградска, комплетно со поврзување на куќните приклучоци. Следува санирање на површината на улицата.

Повеќе »

Есенско садење на цвеќе на повеќе локации во градот

Во склоп на Програмата за одржување на градското зеленило усвоена од Советот на Општина Велес, започна есенското садење на цветен расад на сите површини опфатени со програмата, на повеќе локации во градот.

Повеќе »

Чистење на габаритен отпад оставен покрај контејнерите за смет

По налог на Општина Велес, денеска (10.10.2019 година) повторно се собира габаритен отпад што несовесни граѓани го оставаат по улиците и тротоарите, покрај контејнерите за смет, на повеќе локации во градот. Потсетуваме дека акција за собирање на габаритен отпад има секоја пролет во месец април, истата трае цел месец и …

Повеќе »