ДОМА / Вести (Страна 22)

Вести

Писмо до ЈКП Дервен од задоволни граѓани

Денеска примивме писмо со пофални зборови од страна на група пензионери од Нова населба. Би сакале срдечно да им се заблагодариме за убавите зборови, со уверување дека ќе продолжиме и понатаму да се трудиме за поквалитетни услуги кон граѓаните. Вашите пофалби се за нас мотивација за поголемо вложување во работата …

Повеќе »

Реконструкција на водоводна линија – ул. Димитар Влахов

Во тек се работни активности за реконструкција на застарена водоводна линија на ул. Димитар Влахов. Градежните работи се при крај и очекуваме реконструкцијата целосно да заврши во текот на следната седмица.

Повеќе »

Набавка на градежна машина – ровокопач

ЈКП Дервен, денеска (12.04.2019), за потребите на Секторот Водовод при интервенција на водоводни линии, набави градежна машина – мал ровокопач, марка YANMAR SV26, во вредност од 2.185.500,00 денари (без ДДВ). Набавката е извршена со сопствени средства на претпријатието. Очекуваме употребата на оваа градежна машина да допринесе за поефективно и побрзо …

Повеќе »

Реконструкција на водоводна линија – ул. Белградска

Поради честите дефекти на застарената водоводна линија на ул. Белградска, што пак изминатиов период резултираше во чести прекини на водоснабдувањето на оваа и околните улици, ЈКП Дервен започна со реконструкција на водоводната линија. Со реконструкцијата ќе се реши проблемот со појавата на дефекти, односно честите прекини на водоснабдувањето. Реконструкцијата, поради …

Повеќе »

Прекин на водоснабдувањето – ул. Цветан Арсов

Поради неопходни работни активности за интервенција на водоводна инсталација, денеска (11.04.2019) од 8:45 часот ќе има краток прекин на водоснабдувањето на ул. Цветан Арсов. Благодариме за разбирањето.

Повеќе »

Делење на канти за отпад – н. Порцеланка

Денеска (10.04.2019) се делат канти во зелена и жолта боја за комунален отпад, наменети за домаќинствата во н. Порцеланка. Набавката на кантите за отпад е согласно Програмата за управување со отпад за 2019 година, а средствата се обезбедени од буџетот на Општина Велес. Зелените канти се наменети за отпад од …

Повеќе »