ДОМА / Вести / Завршено чистењето на брегот на гевгелиска пруга

Завршено чистењето на брегот на гевгелиска пруга

Откако вчера беше исчистен брегот на гевгелиска пруга од спој со ул. Страшо Пинџур до Ликовниот салон, денеска (02.04.2019), исчистено е долж пругата се до подвозникот на ЈПП Спорт.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев