ДОМА / Вести / Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на повеќе локации во градот. Оваа есен планирано е засадување на околу 400 дрвја по јавните зелени површини, а садниците се обезбедени од страна на Општина Велес.

За почеток на оваа акција, дрвја се садат во новоформираниот парк кај комплекс згради „Узус“ и долж ул. Индустриска.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …