Connect with us

ИЗВЕСТУВАЊА

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани,

Во согласност со препораките од Министерството за здравство, Ве известуваме дека од денес, 12 Mарт 2020 година (четврток), Управната зграда на ЈКП Дервен (на влез во Градскиот парк) ќе биде затворена за странки во времетраење од 14 дена.

Сите граѓани кои имаат потреба од услугите на службите при ЈКП Дервен во наведениот временски период може да остварат контакт со нас по електронски пат:

– На и-меил адресата на ЈКП Дервен info@derven.mk

– На официјалната интернет страница на ЈКП Дервен https://derven.mk/

– Facebook профил: https://www.facebook.com/jkpderven/

– На телефонскиот број 043 231 011


Доколку барањата (поднесоци, акти, списи, договори, решенија и сл. од нотари, адвокати и други институции) се неодложни, истите може да се остават на влез во управната зграда на ЈКП Дервен.

Со почит,

ЈКП Дервен – Велес

Адреса: Вардарска бр. 18, 1400 Велес
☎ Телефон (централа): 043 231 011

ИЗВЕСТУВАЊА

Известување 19.05.2020 година

Сметаме дека е потребно да ги известиме граѓаните дека поради состојбата со Корона вирусот, во изминатиов период голем дел од вработените од ЈКП Дервен беа распоредени на дезинфекција на јавните површини, па поради приоритетноста на овие активности, односно заштита на безбедноста и здравјето на граѓаните, косењето на јавните зелени површини се одвива со мало задоцнување. Исто така, работниците кои се хронично болни или се родители на деца до 10 годишна возраст и имаат потреба да останат дома и да се грижат за децата се ослободени од работните обврски, што допринесува активностите да се одвиваат забавено поради намалениот број на работници. Се надеваме дека граѓаните ќе имаат разбирање и трпение и ветуваме дека сите предвидени зелени површини ќе бидат искосени во најбрз можен рок.
Денес, 19.05.2020 година, се косат зелените површини на двете страни од ул. Алексо Демниев и паркот Каршијака, парк Гимназија и парк Офицерски дом.


Continue Reading

ИЗВЕСТУВАЊА

Соопштение 10.05.2020

Ги известуваме жителите на ул. Даме Груев дека од 11 Мај почнува поврзување на куќни приклучоци на водоводна линија, поради што од 11 Мај ќе има повремени прекини на водоснабдувањето, во времетраење од околу една седмица.

Continue Reading

ИЗВЕСТУВАЊА

Соопштение 5.05.2020

Се известуваат корисниците на комунални услуги дека ЈКП ДЕРВЕН – Велес по службен пат ќе врши реевиденција на квадратурата од Имотните листови на граѓаните со цел точно утврдување на покриен простор и дворно место за кое се наплаќа услугата „исфрлање на смет“. Утврдената квадратура ќе биде внесена во сметките за комунални услуги почнувајќи од месец мај 2020 година. За подетални информации можете да не контактирате на нашиот тел. број 043/231-011 лок.134.

Continue Reading