ДОМА / Вести / Исчистена дива депонија зад театарот Јордан Хаџи Константинов Џинот

Исчистена дива депонија зад театарот Јордан Хаџи Константинов Џинот

И покрај тоа што оваа локација не спаѓа во надлежност на ЈКП Дервен, со цел да им излеземе во пресрет на нашите сограѓани кои се пожалија дека е создадена дива депонија на спојот меѓу ул. Благој Ѓорев и ул. Алексо Демниев, зад новата театарска зграда, денеска истата е исчистена.

Пред:

Потоа:

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев