ДОМА / Вести / Наскоро читање на водомерите со мобилни уреди

Наскоро читање на водомерите со мобилни уреди

Денеска (26.06.2019 година) беше одржана обука за инкасаторите од ЈКП Дервен за користење на новата софтверска апликација за електронско читање на водомери преку мобилни уреди.

По обуката ќе следи период на тестирање на софтверската апликација од околу месец дена, по што ќе се започне со примена на овој метод на читање водомерите на терен.

Апликацијата освен што нуди внес на податоци од отчитаниот водомер, исто така овозможува внесување на забелешки и фотографии со цел да се идентификува реалната состојба на водомерите и пристапноста до нив за инкасаторот да може да ги прочита.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев