Connect with us

Вести

Несовесни граѓани го оштетуваат цевоводот Лисиче- Велес за наводнување на своите ниви

Го упатуваме овој апел до нашите сограѓани поради тоа што често се случува несовесни лица, поведени од целта бесплатно да ја искористат водата од цевоводот од браната Лисиче до град Велес за наводнување на сопствените земјоделски површини и напојување на стоката, да вршат криминални дејствија, односно оштетуваат елементи на цевоводот (испусни вентили, делови од испусници и воздушни вентили),  и со тоа предизвикуваат неконтролирани истекувања на вода.

Поведени од сопствен интерес нанесуваат огромна штета како на претпријатието ЈКП Дервен, така и на земјоделските површини во непосредна близина на оштетувањата на цевоводот, бидејќи, истекувањето на водата од оштетениот цевковод  не може да се контролира па предизвикува поплави на нивите кои се наоѓаат до самото оштетување, како што може да се види и во приложената видео снимка.

Апелираме за поголема свест кај сопствениците на земјоделски површини и потсетуваме дека манипулацијата со водоводните инсталации претставува незаконско дејствие и е казниво со закон.

Continue Reading

Вести

Се обновува фонтаната во Младински парк

Поради значителна оштетеност на фонтаната во Младинскиот парк, а во соработка со Општина Велес, деновиве во тек е изведба на градежни работи за санација на фонтаната, односно обнова на подот, ѕидовите на фонтаната, системот за филтрација на вода и браварски работи. Со ова ќе се обнови фонтаната и ќе се подобри нејзината функционалност. Работните активности се очекува да траат 2-3 седмици.

Continue Reading

Вести

АПЕЛ: Плаќајте сметки за комунални услуги електронски

Поради состојбата со Корона вирусот во државата, ЈКП ДЕРВЕН – Велес ги потсетува сите граѓани дека како наши корисници бесплатно може да ги користат он-лајн услугите за: детална проверка на сметките за потрошена вода и електронско плаќање на доспеаните сметки за комуналните услуги.

За да можат да ги користат услугите потребно е да се најават (регистрираат) во системот на www.e-derven.mk. Плаќањето е без провизија, брзо, сигурно и едноставно on-line плаќање.

На овој начин граѓаните ќе избегнат посета на банки, пошти и наплатни центри.

За подетални информации и забелешки можете да не контактирате на:

 support@jkp-derven.com.mk или на телефон 043/231-011 локал 134

За да можете да го користите системот за е-наплата потребно е да извршите регистрација и тоа со следните податоци:

Continue Reading

Вести

Засадени 440 садници од дрвја на повеќе локации во градот

По налог на Општина Велес, а во рамки на овогодинешното садење на дрвја во град Велес, засадени се 440 листопадни и зимзелени садници од дрвја на повеќе локации во градот: Новоформираниот парк „Узус“, Младински парк, Градски парк, ул. Индустриска, игралиште кај МВР, н. Тунел, ул. Благој Ѓорев, ул. АСНОМ, парк кај Општина Велес, парк кај Автобуска станица и ул. Христо Узунов.

Continue Reading

ЈКП Дервен - Велес, 2020