Оштетено дрво во паркот Каршијака

Оштетено дрво во паркот Каршијака

Силниот ветар проследен со невреме што минатата вечер го зафати градот, откорна две гранки од дрво со Ø над 30см во паркот Каршијака. За среќа немаше човечки жртви или материјална штета. Една од гранките беше опасно навалена врз Ликовниот салон, па утрово работен тим на ЈКП Дервен, со особено внимание, користејќи специјално возило со кран, шест часа работеше на успешно отстранување на оштетените гранки.