ДОМА / Вести / Пријавете габаритен отпад – ЈКП Дервен бесплатно ќе го подигне од Вашите домови

Пријавете габаритен отпад – ЈКП Дервен бесплатно ќе го подигне од Вашите домови

Би сакале да ги потсетиме граѓаните дека во тек е акцијата за собирање на габаритен отпад од домаќинствата, во соработка со Општина Велес, која претставува бесплатна услуга за граѓаните. Потребно е само да пријавите во ЈКП Дервен (на телефонскиот број: 043/233-768, секој работен ден од 07:00 до 15:00 часот) дека имате габаритен отпад за собирање. Акцијата ќе трае до 30 Април оваа година.

Искористете ја можноста да се ослободите од сиот отпад во домаќинствата кој е премногу габаритен за да го изнесете за редовно собирање на смет (мебел, душеци, кујнски елементи, санитарии, градинарска опрема и друг вид на габаритен отпад).

Ве очекуваме.Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев