ДОМА / Вести / Реконструкција на водоводна линија – ул. Белградска

Реконструкција на водоводна линија – ул. Белградска

Поради честите дефекти на застарената водоводна линија на ул. Белградска, што пак изминатиов период резултираше во чести прекини на водоснабдувањето на оваа и околните улици, ЈКП Дервен започна со реконструкција на водоводната линија.

Со реконструкцијата ќе се реши проблемот со појавата на дефекти, односно честите прекини на водоснабдувањето. Реконструкцијата, поради големината на зафатот ќе се одвива во етапи.


Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев