ДОМА / Вести / Чистење на Градскиот стадион и брегот на гевгелиската пруга

Чистење на Градскиот стадион и брегот на гевгелиската пруга

Денеска (01.04.2019) ЈКП Дервен го чистеше Градскиот стадион, и започна со чистење на брегот на гевгелиската пруга. Досега е исчистен теренот долж пругата од спој со ул. Страшо Пинџур до Ликовниот салон, а утре ќе се продолжи со чистење до подвозникот на ЈПП Спорт.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев