31.07.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 31.07.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, Петре Прличко, Димитар Влахов, Нада Бутникошарева, 11 Октомври, Алексо Демниев (од пошта до Жито Вардар), Христо Татарчев, Никола Карев, Лазо Осмаков со дел од Љубљанска и паркинг простор кај Градски пазар (горен дел).

Освен редовните работни активности, Сектор Паркови денеска работеше на косење на трева и неорганизирано зеленило на ул. Благој Ѓорев, АСНОМ и Петре Прличко. Со помош на смукалка се чистеа патеките во паркот кај Офицерскиот дом, во паркот пред училиштето Васил Главинов и пред гимназијата Кочо Рацин, како и долж ул. Благој Ѓорев.

Исто така, проверете

ИЗВЕСТУВАЊЕ 19.03.2020

ЈКП Дервен – Велес, поради состојбата со Корона вирусот (КОВИД-19) во државата, Ви соопштува дека …

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани, Во согласност со препораките од Министерството за здравство, Ве известуваме дека од денес, 12 …

Прекин на водоснабдувањето на ул. Архиепископ Михаил, дел од ул. Браќа Миладинови и дел од ул. Љубен Весов

Поради неопходни работни активности за отстранување на дефект на водоводна линија, денеска (18.10.2019 година), прекин …

Прекин на водоснабдувањето на ул. 8 Септември

Поради неопходни работни активности за одржување на водоводна мрежа, денеска (18.10.2019 година), прекин на водоснабдувањето …

Прекин на водоснабдувањето на ул. Белградска

Поради извршување на завршни работи околу реконструкцијата на водоводната линија на ул. Белградска, утре (15.10.2019 …