Барањата може да се достават до службено лице за посредување при остварување на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер:

Службено лицеЕ-маилТелефонМобилен
Тодорка Андреевскаinfo@derven.mk043 231 011076 308 048

Барање за пристап до информации од јавен карактер

Граѓаните на Општина Велес можат да добијат информација од јавен карактер со пополнување на – Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го симнат тука:

Закон за слободен пристап до информации

Образец за барање за пристап до информации од јавен карактер – pdf формат

Образец за Барање за пристап до информации од јавен карактер – word формат

Образец за Жалба – pdf формат

Образец за Жалба – word формат

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *