ДОМА / ИЗВЕСТУВАЊА (Страна 22)

ИЗВЕСТУВАЊА

Лицитација на половни возила

ЈКП ДЕРВЕН Велес, врз основа на Одлуката на Управниот одбор на претпријатието бр.02-675 од 09.03.2011 год., објавува     ЈАВНА ПРОДАЖБА – Л И Ц И Т А Ц И Ј А               Се известуваат сите правни и физички лица дека се врши продажба на следните возила, сопственост на …

Повеќе »

03.03.2011

Ги информираме граѓаните дека на 28.02.2011 година ЈКП Дервен започна со работните активности за чистење на пристапните патишта и патеки на градските гробишта, како и нивно хортикултурно уредување. Како управител на градските гробишта, а со цел да обезбеди поквалитетен сервис за граѓаните, ЈКП Дервен во иднина ќе се грижи за …

Повеќе »

Известување 03.03.2011

Ги информираме граѓаните дека согласно Законот за гробишта и погребални услуги, од месец Февруари 2011 година, операторите со кои ЈКП Дервен има склучено договори се единствени овластени правни лица што вршат погреби на починати лица. Истовремено, ги информираме граѓаните дека продавницата за погребална опрема при ЈКП Дервен и понатаму врши …

Повеќе »

Известување 07.02.2011

  Ги известуваме нашите ценети корисници дека поради работа на хидрофорски систем, денеска, на 07.02.2011 година, во периодот од 09:00 до 15:00 часот водоснабдувањето ќе биде непостојано на улиците Сараевска и Жифко Фирфов кај оние корисници кои се снабдуваат со вода за пиење преку хидрофорски систем. Благодариме за разбирањето.

Повеќе »

Известување 01.02.2011

Ги известуваме нашите ценети корисници дека поради дефект на водоводна линија на ул. Владимир Назор, до 15:00 часот денеска, прекин во водоснабдувањето ќе има на дел од ул. Владимир Назор и дел од ул. Љубен Весов. Благодариме за разбирањето.

Повеќе »

30.12.2010

Ги известуваме нашите корисници дека поради дефект на водоводна линија, денеска, 30.12.2010 во 8:00часот ќе има прекин во водоснабдувањето на ул. Стојан Буридан и Родна Ивева поради работни активности за отстранување на дефектот.  Работните екипи на РЕ Водовод ќе вложат напори да го отстранат дефектот во најкус можен рок. Се …

Повеќе »

Известување 26.11.2010

ЈКП Дервен ги известува своите ценети корисници дека на 27ми Ноември (сабота) во периодот од 8:00 до 11:00 часот ќе биде прекинато водоснабдувањето на дел од ул. Самоборска и дел од ул. Благој Ѓорев (од станбената зграда бр. 57 до раскрсницата кон Здравствен дом), поради неопходен зафат на водоводна линија. …

Повеќе »

Известување 14.10.2010

И покрај напорите на РЕ Паркови и зеленило да го разубави градот преку повеќенеделната акција за обновување на цветните жардињери на повеќе локации во градот која е во тек, за жал, несовесни граѓани ги крадат свежо засадените цвеќиња. Ова е редовна појава со која ЈКП Дервен се соочува со години …

Повеќе »

Известување 08.10.2010

ЈКП Дервен известува дека исклучувањето на корисници од водоснабдителната мрежа поради ненаплатени долгови е во тек. Се молат сите корисници кои имаат неплатени сметки во најкус можен рок да си ги подмират долговите, бидејќи во спротивно ќе бидеме принудени истите да ги наплатиме преку приватни судски извршители, што ќе доведе …

Повеќе »

Известување 04.10.2010

Ги известуваме граѓаните на Велес дека од 06.10.2020 година (среда), а во времетраење од три седмици ЈКП Дервен ќе врши реконструкција на застарена водоводна линија на ул. Љубен Весов на потегот од пресекот со ул. Мирче Ацев до пресекот со ул. Кочо Рацин.             Поради оваа причина, а за овозможување …

Повеќе »