ДОМА / Вести (Страна 10)

Вести

Вратена во првобитна состојба ул. Богдан Каракостев

По поправката на дефект на водоводна линија на ул. Богдан Каракостев изминатиов викенд, денеска (19.06.2019) вратена е во првобитна состојба површината на улицата.

Повеќе »

Несовесни граѓани го оштетуваат цевоводот Лисиче- Велес за наводнување на своите ниви

Го упатуваме овој апел до нашите сограѓани поради тоа што често се случува несовесни лица, поведени од целта бесплатно да ја искористат водата од цевоводот од браната Лисиче до град Велес за наводнување на сопствените земјоделски површини и напојување на стоката, да вршат криминални дејствија, односно оштетуваат елементи на цевоводот …

Повеќе »

Оспособување на одбојкарското игралиште во Градскиот парк

По барање на корисниците на одбојкарското игралиште во Градскиот парк, ЈКП Дервен изведе машинска обрабока и истото го оспособи за љубителите на овој спорт повторно да можат да го користат.

Повеќе »

Крводарителска акција на ЈКП Дервен – 18.06.2019

Во соработка со Институтот за трансфузиологија од Скопје и Здружението Црвен крст од Велес, денеска, 18.06.2019 година, организирана е крводарителска акција на вработените од ЈКП Дервен. Учеството беше масовно, со намера да се помогне онаму каде е најпотребно.

Повеќе »

Косење на зеленило долж пристапниот пат до н. Речани

По налог на Општина Велес, денеска (13.06.2019) Секторот Паркови и зеленило го коси и расчистува обраснатото зеленило долж пристапниот пат од н. Речани до градот.

Повеќе »