ДОМА / Вести (Страна 11)

Вести

Косење на зеленило долж локалниот пат до с. Чолошево

По налог на Општина Велес, денеска (13.06.2019) Секторот Паркови и зеленило го коси и расчистува обраснатото зеленило долж локалниот пат до с. Чолошево.

Повеќе »

Миење на централните делови на с. Сујаклари, Мамутчево и Отовица

Денес (11.6.2019 година), по налог на Општина Велес, Секторот Комунална хигиена ги мие централните делови на с. Сујаклари, Мамутчево и Отовица.

Повеќе »

Садење цвеќе на парцели кај Македонски пошти

Денеска (10.06.2019) Секторот Паркови и зеленило сади сезонско цвеќе на главната улица, на парцели кај Македонски пошти. Цвеќето е набавено од страна на Локалната самоуправа.

Повеќе »

Пуштени повторно во функција градските фонтани во Младински парк и кај кружен тек Авона

По налог на Општина Велес, по завршувањето на пролетното чистење пуштени се повторно во функција градските фонтани во Младински парк и кај кружен тек Авона.

Повеќе »

Поставување на знамиња во пресрет на манифестацијата 56ти Рацинови средби

По налог на Општина Велес, во пресрет на манифестацијата 56ти Рацинови средби поставени се знамиња на јарболи на повеќе локации во градот.

Повеќе »