ДОМА / Вести (Страна 12)

Вести

Чистење околу Спомен костурница, ул. Димитар Влахов и плато кај театарот Јордан Хаџи Константинов Џинот

По налог на Општина Велес, денеска (05.06.2019) Секторот Комунална хигиена го исчисти просторот околу Спомен костурница, ул. Димитар Влахов, платото кај театарот Јордан Хаџи Константинов Џинот и спој на ул. Алексо Демниев со ул. Благој Ѓорев.

Повеќе »

Отстранети неколку паднати дрвја по вчерашното невреме

Денеска (03.06.2019), се отстрануваа неколку паднати дрвја по вчерашното невреме на следните локации: парк кај автобуската станица, кај училиштето Благој Кирков, во Долни Дуќани и на ул. Благој Ѓорев.

Повеќе »

Исчистена канализациона линија на спој од ул. 11 Октомври со ул. Борис Трајковски

Денеска (03.06.2019), извршена е интервенција на затната канализациона линија на спој од ул. 11 Октомври со ул. Борис Трајковски.

Повеќе »

Нова тракторска косилка и тракторска прскалка за наводнување

Денеска (31.05.2019), ЈКП Дервен набави нова тракторска косилка и тракторска прскалка за наводнување за потребите на Секторот Паркови и зеленило, наменети за одржување на јавното зеленило.

Повеќе »

Поставени 100 метри од новата водоводна линија на ул. Белградска

Во рамки на реконструкцијата на застарена водоводна линија на ул. Белградска во вкупна должина од 600м, денеска (31.05.2019) се завршени првите 100 метри од реконструкцијата.

Повеќе »

Завршена првата фаза од Студијата за искористување на отпад од органско потекло

Вчера (30.05.2019) заврши првата фаза од изработката на Студијата за искористување на отпад од органско потекло од винариите во Вардарскиот плански регион, што претставува дел од Програмата за прекугранична соработка со Република Грција ИНТЕРРЕГ, а е во рамки на проектот БИОРЕАЛ кој е финансиран од ИПА 2 европскиот фонд. Во …

Повеќе »

Набавено со донација ново возило за собирање и транспорт на смет – автосмеќар

Како дел од Програмата за прекугранична соработка со Република Грција ИНТЕРРЕГ, а во рамки на проектот БИОРЕАЛ кој е финансиран од ИПА 2 европскиот фонд, денеска (29.05.2019) за потребите на ЈКП Дервен Велес донирано е ново возило за собирање и транспорт на смет – автосмеќар, во вредност од 3. 190.000 …

Повеќе »