ДОМА / Вести (Страна 18)

Вести

Поставување на лулашки на ул. Благој Ѓорев

По налог на Општина Велес, денеска (02.05.2019), на ул. Благој Ѓорев спроти гимназијата Кочо Рацин, се поставуваат детски лулашки, што следува по неодамнешното поставување на парковски клупи на истата локација.

Повеќе »

Косење на трева и зеленило – с. Отовица и пристапен пат до Велес

Денеска (29.04.2019), Секторот Паркови и зеленило косеше трева и зеленило долж пристапниот пат до Велес од манастирот Св. Димитрија, како и централниот дел на с. Отовица.

Повеќе »

Косење на трева и зеленило околу училиштето и центарот на с. Башино Село

Денеска, (26.04.2019), Секторот Паркови коси трева и зеленило околу училиштето во с. Башино Село и во централниот дел на селото.

Повеќе »

Миење на ул. Костурска, ул. Мирка Гинева, ул. 8 Велешка бригада

Денеска (26.04.2019) се мијат ул. Костурска, ул. Мирка Гинева и ул. 8 Велешка бригада. Во текот на вчерашниот ден беше измиен и центарот на с. Горно Оризари.

Повеќе »