ДОМА / Вести (Страна 20)

Вести

Повторно превртени контејнерите на ул. Лазо Осмаков

Не помагаат ни апелите ни предупредувањата што ги упатувавме во текот на изминатиот период. Минатата вечер повторно беа превртени контејнерите за смет на ул. Лазо Осмаков, со што вандалите повторно го покажаа своето грдо лице, без никаква причина истурајќи го својот бес во уништување на јавен имот. Сметаме дека само …

Повеќе »

Сеење трева – станбени згради комплекс УЗУС

Во склоп на хортикултурното уредување на јавни површини кај станбените згради од комплекс УЗУС, а во соработка со Општина Велес, денеска (19.04.2019), секторот Паркови и зеленило започнува со сеење на трева.

Повеќе »

Ивршен сервис на генераторот за озон – филтерна станица

Во рамки на редовен сервис на генераторот за озон во Фабриката за вода на ЈКП Дервен, а со цел задржување на квалитетот на водата за пиење, на 17.04.2019 година извршена е замена на оштетени диелектрични цевки и осигурачи. Истиот е пуштен во функција на 18.04.2019 година.

Повеќе »

Пријавете габаритен отпад – ЈКП Дервен бесплатно ќе го подигне од Вашите домови

Би сакале да ги потсетиме граѓаните дека во тек е акцијата за собирање на габаритен отпад од домаќинствата, во соработка со Општина Велес, која претставува бесплатна услуга за граѓаните. Потребно е само да пријавите во ЈКП Дервен (на телефонскиот број: 043/233-768, секој работен ден од 07:00 до 15:00 часот) дека …

Повеќе »

Миење на сообраќајници во индустриска зона во н. Речани и ул. Луј Пастер

По налог од Општина Велес, денеска (17.04.2019) продолжува миењето на сообраќајниците во индустриската зона во н. Речани. Исто така, измиена е и ул. Луј Пастер.

Повеќе »